قائم مقام بانک مرکزی خبرداد:
کاهش 16هزار میلیارد تومانی بدهی بانکها طی 4ماه
الفبا: قائممقام بانک مرکزی با بیان اینکه نقدینگی بهمن ۹۷ به ۱۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسید، از کاهش ۱۶ هزار میلیارد تومانی بدهی بانکها خبر داد.
الفبا: قائممقام بانک مرکزی با بیان اینکه نقدینگی بهمن ۹۷ به ۱۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسید، از کاهش ۱۶ هزار میلیارد تومانی بدهی بانکها خبر داد.
به گزارش الفبا، به نقل از خبرگزاری فارس، اکبر کمیجانی امروز در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اظهار داشت: یکی از مولفههای مهم بدهی بانکها است که به دلایل مختلف افزایش یافته بود؛ با اقدامات صورت گرفته بدهی بانک ها که در پایان مهرماه ۹۷ به ۱۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده بود، در پایان بهمن ماه سال گذشته به ۱۶۶ هزار میلیارد تومان رسید.
ایشان افزود: حمایت از تولید و اشتغال از آغاز دولت یازدهم یکی از جهت گیریهای بانک مرکزی بود و منابع بانکی عمدتا صرف سرمایه در گردش شد و سیاستهای کنونی بانک مرکزی حول این سیاست است.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: اقتصاد ما بانکمحور است و عمده تامین مالی بر عهده سیستم بانکی است و باید تمرکز نظام بانکی بر تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط بوده و تامین مالی بنگاه های بزرگ بر عهده بازار سرمایه باشد.
وی با اشاره به اینکه بازارهای مالی در تحقق اهدافی از جمله رشد اقتصادی سهم زیادی دارند، گفت: اما اینکه این بازارها تا چه میزان در تامین مالی ایفا نقش ایفا کنند، به شفافیت و فراهم بودن بسترهای لازم برای دسترسی به اطلاعات از یکسو و از سوی دیگر به توسعه بازار مالی و ایجاد ثبات در اقتصاد کلان ارتباط دارد.
کمیجانی افزود: بانک مرکزی در سالهای اخیر با رعایت قوانین و مقررات سعی در ایجاد فضایی شفاف و سازگاری و انطباق با استانداردهای بین المللی از جمله IFRS و استاندارد سازی صورت های مالی بانکها داشته است.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه در سال ۹۷ نیز شاهد تحولاتی در بازار پولی و ارزی بودیم، ادامه داد: تلاش بانک مرکزی در جهت ثبات در بازار ارز بود اما در کنار این اقدامات در بعد ریالی و حمایت از تولید و اشتغال نیز اقداماتی انجام شد.
کمیجانی درباره این اقدامات توضیح داد: بانک مرکزی با هدایت جریانات ریالی و کاهش سقف تراکنش ۵۰ میلیون تومانی در کارتهای بانکی و ساماندهی چکهای تضمینی توانست حجم زیادی از عملیات سوداگری در بازار ارز را سر و سامان دهد.
وی ادامه داد: همچنین بانک مرکزی با بررسیهای متعدد دستورالعمل سپردهگذاری مبتنی بر ارز را تصویب کرد که به زودی اجرایی خواهد شد.
عضو هیات عامل بانک مرکزی تصریح کرد: در عین بازگشت تحریمها، با انباشت نقدینگی در سالهای گذشته مواجه بودیم به شکلی که نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به بهمن ۹۷، به یک هزار و ۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به بهمن سال ۹۶ یک دهم درصد کاهش داشت.
قائم قام بانک مرکزی کنترل تورم و ساماندهی اضافه برداشت بانکها را از دیگر اقدامات بانک مرکزی عنوان کرد و افزود: پس از اقدامات کارشناسی صورت گرفته، دستورالعمل عملیات بازار باز طی هفته های اخیر از سوی شورای پول و اعتبار تصویب شد که یکی از ابزارهای مهم در بازارهای پولی است.
وی ادامه داد: این دستورالعمل علاوه بر گسترش خرید و فروش اسناد، اضافه برداشت بانک ها را نیز کاهش خواهد داد.
کاهش مالیات نقل و انتقال معاملات بورسی به یک دهم درصد
در ادامه مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نمایشگاه بورس یکی از رویدادهای بسیار مهم بازارهای مالی کشور است، اظهار داشت: هدف از این نمایشگاه، افزایش دانش مالی و عمق بخشی به دانش افراد است، دیگر هدف نمایشگاه انتقال آخرین اطلاعات در حوزه تکنولوژی مالی در حوزه فین تکها و استارتاپها ست.
شاپور محمدی افزود: افراد میتوانند در نمایشگاه بورس با انواع روشهای معاملات آشنا شوند و اقشار مختلف از اساتید دانشگاه تا فعالان بازار سرمایه در این نمایشگاه حضور دارند و هیچ محدودیتی برای حضور در نمایشگاه نیست.
وی یادآور شد نقش بانکها در بازهای مالی هر کشوری مهم است، در بازار پول تأمین مالی کوتاه مدت دنبال میشود، در کشور ما این هدف را بانکها به خوبی انجام میدهند، اما چون بازار سرمایه نقش کمی داشته، بانکها تأمین مالی بلند مدت هم داشتند و در عین حال بازار سرمایه در این مدت توانسته رشد داشته باشد، البته سعی میکنیم نقش پررنگتری در تأمین مالی بنگاهها داشته باشد.
محمدی ادامه با اشاره به ابزارهای مالی اسلامی که در بازار سرمایه ایران رونمایی شده است، ادامه داد: ابزارهای مالی از جمله ابزارهای مالی اسلامی خوبی در بازار سرمایه به کار گرفته میشود، علاوه بر این در بازار سرمایه و بازار تأمین اطمینان برای انتشار اوراق بیمه اتکایی و رویدادهای طبیعی همکارهای خوبی داشتند؛ امیدواریم ابزارهای ترکیبی در بازار سرمایه و بیمه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: اوراق وکالت منفعت بیمه اتکایی از جمله ابزارهای مالی اسلامی است که جدیداً اضافه شده است.
محمدی گفت: ارزش بورس و فرابورس در سال گذشته ۸۰ درصد افزایش پیدا کرد و این روند مستمری است، در پنج سال گذشته ۱۷.۵ درصد بورس رشد داشته است، در یک ماه اخیر هم بازار سرمایه با ۱۲ درصد رشد مواجه بوده و رشد تأمین مالی ۵۴ درصد افزایش داشته و به ۱۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: البته نسبت به اهدافی که در بازار سرمایه است انتظارات بیشتری برای توسعه ابزارهای مالی وجود دارد. محمدی افزود: شاخص بورس در سال ۱۳۹۷ معادل ۸۷ درصد رشد داشته که بازده مناسبی است.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: یکی از اقداماتی که در سال گذشته در بازار سرمایه صورت گرفت، کاهش هزینههای معاملاتی و افزایش تعداد معاملات بود، همچنین کاهش نرخ مالیات نقل و انتقال سهام و اعمال نرخ صفر برای سود تقسیم نشده از دیگر اقدامات بازار سرمایه بود که از آثار آن میتوانیم به افزایش سرمایه ۶۳ هزار میلیارد تومانی اشاره کنیم.
وی با اشاره به تغییر دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی، گفت: بازنگری توقف و نمادها موجب شد تعداد نمادهای متوقف کاهش یابد، در حال حاضر تعداد نمادهای متوقف بسیار کم شده که نشان میدهد، نقدشوندگی بازار افزایش پیدا کرده است.
محمدی با اشاره به راهاندازی ابزارهای جدید مالی گفت: راهاندازی ابزار مالی کلاسیک مثل آتی سبد سهام انجام شد و عضویت ایران در آیسکو به عنوان عضو عادی خیلی مهم بود، امسال انتشار صورتهای مالی به صورت IFRS عملیاتی میشود، همچنین راهاندازی بورس بینالملل در کیش از موضوعات مهم است که امسال انجام میشود.
رئیس سازمان بورس گفت: کمیت افشای اطلاعات مالی شرکتها در ایران بین کشورهای منطقه و حتی دنیا بینظیر است و میخواهیم کیفیت افشا را نیز افزایش دهیم، از دیگر کارهایی که در دستور کار داریم اصلاح فرایندهای پذیرش است.
وی افزود: مصوبه کاهش مالیات نقل و انتقال هم توسط وزیر اقتصاد برای امسال نیز پیشنهاد شده و بر اساس آن قرار است مالیات از نیم درصد به ۰.۱ درصد کاهش پیدا کند.
شناسه خبر :
1000313982203582227
تاریخ انتشار :
2 اردیبهشت 1398